Image

Op reis naar SEW Eurodrive Rotterdam

SEW-Eurodrive is in Nederland een mooi voorbeeld van een internationaal bedrijf waar gewerkt wordt met Lean in een industriële sector. Dit bedrijf in Rotterdam heeft zijn deuren geopend voor het publiek. Bekijk hoe SEW in de praktijk de unieke producten altijd op tijd weet te leveren.

SEW-Eurodrive

Iedere Nederlander heeft indirect te maken met de producten die dagelijks door SEW-Eurodrive worden geproduceerd. Het bedrijf produceert aandrijfmotoren geheel volgens klantwens. Aangezien in vrijwel alle bewegende processen een elektromotor zit, kom je deze motoren onbewust dus overal tegen. Denk bijvoorbeeld aan de achtbaan in de Efteling, de bagageband op Schiphol, maar ook de productielijn waar een flesje bier wordt geproduceerd.

SEW-Eurodrive komt uit Zuid-Duitsland. De locatie in Rotterdam is in de jaren '90 toegetreden tot de SEW-Eurodrive groep. Sinds de introductie van Lean heeft het bedrijf grote structurele veranderingen meegemaakt. De veranderingen zijn zeer goed zichtbaar op de werkvloer. Dagelijks denken medewerkers na over mogelijke aanpassingen waardoor de volgende dag het werk weer een stukje makkelijker wordt. De klant staat hierbij altijd centraal.

Laat je tijdens het bezoek verbazen over de resultaten die na de inzet van Lean zijn behaald op omzet, inzet van personeel, gebruik van fabrieksruimte en opslag. Na het bezoek ben je geïnspireerd en kun je opgedane inzichten toepassen in de praktijk!

Image
Kom terug met een overvloed aan indrukken en ervaringen!

Programma

Het bezoek vindt plaats op de locatie in Rotterdam op het bedrijventerrein 'de Spaanse polder'. We starten het bezoek met een presentatie over SEW-Eurodrive waarin alle veranderingen aan bod komen. Na uitleg over het bedrijf brengen we een bezoek aan de werkvloer.

13.00 uur - Registratie en ontvangst
13.30 uur - Presentatie SEW-Eurodrive
14.30 uur - Rondleiding werkvloer
16.00 uur - Vertaling naar de praktijk
17.00 uur - Afsluiting

Geaccrediteerd door:

Image
Image

Inbegrepen

  • Koffie en thee bij aankomst
  • Parkeren
  • Lunch
  • Presentatie Cygnific
  • Bezoek 

IK GA MEE!

Prijs op aanvraag