Veranderen als één groot spel

Veranderen als één groot spel

Het doel van mijn dagelijkse werkzaamheden is 'veranderen'. Wat is dan mooier om mee te mogen doen aan een game van Arlande, waarbij verandermanagement centraal staat. Samen met mijn collega Irma van de Luytgaarden hebben wij deel genomen aan deze game op het bosrijke Landgoed Ewijckshoeve in Den Dolder, Utrecht. Een schitterende locatie en ondanks het weer, heb ik een mooie tijd daar gehad.

Landgoed Ewijckshoeve in Den Dolder

Veranderen

Veranderen kan op vele manieren, maar welke manier is de juiste? Lean Six Sigma is een prima instrument om processen binnen de organisatie, en zeker in de zorg, te optimaliseren, veranderen of te vernieuwen. Het mooie hieraan is door de vaste structuur het mogelijk is om zowel kleine projecten als organisatie ingrijpende veranderingen aan te pakken. Veranderingen die een grote impact hebben op de organisatie, worden vaak door een Black Belt uitgevoerd. Het vasthouden aan de DMAIC is een vereiste om het project te laten slagen. Inzichten in verschillende aanpakken van verandermanagement zorgt voor een grotere dynamiek in de mogelijkheid tot veranderen.

Wheel of change

De game van Arlande is gericht op de discussie. Door het doorlopen van de stappen van een veranderproces, kom je met elkaar tot inzichten. Het spel bestaat uit grote puzzelstukken die een schakel vormen. Deze stappen maken het veranderproces visueel. Het spel wordt gespeeld met drie groepen, waarbij iedere groep bestaat uit 3 deelnemers. Een groep vormt een fictief bedrijf en moet ervoor zorgen dat er een ingrijpende verandering binnen de organisatie plaatsvindt. Het zetten van stappen en het doen van de juiste investeringen, zorgt voor winstpunten. Op de dag dat wij deelnamen, werd het spel gespeeld onder leiding Niek Pluijment en Christiaan Klerk.

Als rode draad heeft Arlande gekozen voor het “wheel of change” deze bestaat uit de onderdelen;

  • Zijn
  • Kiezen
  • Bouwen
  • Oogsten

Binnen ieder onderdeel van ‘het wiel’ moet er de juiste stappen worden genomen. Wat ik hieruit heb meegekregen, is dat ik nog meer het gevoel heb gekregen dat veranderen niet iets is wat er toevallig bij hoort wanneer je een project start, maar dat het een proces op zichzelf is.

Kortom, Deze praktische game waarmee je een hele dag zoet bent, is een aanrader voor iedereen die meer inzicht wilt krijgen in verandermanagement.