Lean schuim slim toegepast in een bestelbus

Lean schuim slim toegepast in een bestelbus

Tijdens trainingen laat ik vaak voorbeelden zien van situaties waarbij Lean-schuim als borging wordt gebruikt. Lean-schuim is een visueel stuurmiddel. Zo past het onder andere bij het organiseren van jouw werkplek! Het Lean-schuimt kan op de gewenste maat worden gesneden. Het voordeel hiervan is dat het geschikt gemaakt kan worden voor heel veel producten. Door het gebruik van Lean-schuim wordt het veel makkelijker om spullen terug te vinden.

Lean schuim inspiratie

Het is geweldig om te zien dat veel mensen zo geïnspireerd raken door het schuim, dat ze er ook zelf mee aan de slag gaan. In deze blog wil graag laten zien wat Martin Jansen van het Reinier de Graaf heeft gedaan met het Lean-schuim.

Structuur is niet zichtbaar

Voor zijn verbeterproces heeft Martin gekozen om met de bestelbus van de transportafdeling aan de slag te gaan. Het volgende werd hier geconstateerd met betrekking tot de inventaris van de bestelbus:

  • Er is geen overzicht, alles ligt in één krat.
  • Onduidelijk wat en hoeveel er is?
  • Geen onderscheid, veel rommel.

Huidige situatie

Door eerst te sorteren creëer je overzicht en kun je bepalen welke materialen nodig zijn en welke materialen afgevoerd of weggegooid kunnen worden.

Lean schuim - oude situatie

Foto huidige situatie

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie is gezorgd voor een overzichtelijke situatie. Alles is in één oogopslag zichtbaar. Het is duidelijk welke producten op welke plek horen en door het gebruik van het Lean-schuim is het niet meer mogelijk om meer dan nodig te bewaren of op te slaan.

Lean schuim - nieuwe situatie

Foto Lean schuim nieuwe situatie

Inspiratie Lean-schuim

Deze bestelbus is een goed voorbeeld van de toepassing van het Lean-schuim en hoe je veranderingen kunt borgen op je werkplek. Twijfel niet en ga ook zelf aan de slag met het Lean-schuim!