Hoedje van papier

Hoedje van papier

Woensdagavond was het weer tijd voor onze maandelijkse avondbijeenkomst. Op deze avonden eten de trainees samen met de collega’s van het kantoor, gevolgd door een workshop of een interessante spreker. Maar afgelopen woensdag verliep het anders. Na onze werkdag moesten we opnieuw aan de bak, want Rob de Graaf vroeg in razend tempo om onze Chinese hoedjes uit onze zojuist samengestelde fabriek.

Huh? Ja, je leest het goed. Voor een avondje waren wij fabrieksmedewerkers. Deze avond stond namelijk in het teken van Leanmanagement. Door het nabootsen van een productieproces gingen wij ervaren wat Lean is, maar bovendien wat niet zo Lean is. Dat het niet gemakkelijk is om Lean te werken bleek wel uit onze financiële situatie. Harder werken en meer mankracht leidden niet tot het gewenste resultaat. Sterker nog, als we langer door waren gegaan dan hadden we de fabriek moeten sluiten. Het ergste was dat de klant nog steeds niet tevreden was, ondanks al onze inspanningen.

Ik besef me dat het misschien niet in ons voordeel is om te delen dat wij niet eens een hoedjesfabriek kunnen draaien. Van een groep managementtrainees zou je meer mogen verwachten. Toch geeft het vooral aan dat wij ook maar gewoon mensen zijn die hun werk goed willen doen. Trouw aan onze functiebeschrijving gingen we aan de slag, maar we vergaten de klant. Ook verliep de afstemming tussen de afdelingen niet goed. En al werk je nog zo hard, je ziet niet dat wat je doet niet van toegevoegde waarde is.

Dit maken we natuurlijk dagelijks mee in de praktijk. Super hoe leerzaam en illustratief deze opdracht was, ondanks (of misschien juist door?) ons falen. Weer een werkervaring erbij op mijn cv!

Mirjam de Witte
Kwaliteitscontroleur, Chinese Hoedjesfabriek High Select B.V.