Smiley in de kleuren groen, geel en rood voor op het dagstartbord

Smiley in de kleuren groen, geel en rood voor op het dagstartbord

Magnetische smiley’s, je ziet ze steeds vaker opduiken op verschillende social media kanalen, zoals LinkedIn en Instagram. Deze magnetische smileys worden gebruikt om verschillende processen te visualiseren en zo gek is dat nog niet!

Achtergrond van de smiley’s

Smiley’s bestaan al een hele tijd, maar hebben vooral de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Ook in de digitale wereld zijn ze onmisbaar. Bijvoorbeeld bij het gebruik van een e-mailbericht, in chatberichten of bij WhatsApp-berichten. Zo maak je via een smiley duidelijk wat je bedoelt, een soort weergave van je eigen emotie. Je ziet tenslotte in één oogopslag bij een bericht of het grappig is bedoeld of dat iemand boos is. Niet gek dat we deze ook steeds vaker gebruiken om onze processen te visualiseren, iedereen is er bekend mee en iedereen weet exact wat ermee bedoeld wordt!

Magnetische smiley’s voor procesvisualisatie

De magnetische smiley’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Hier een voorbeeld van drie soorten smiley’s:

  • Rode magnetische smiley: De rode smiley staat symbool voor het feit dat het niet goed gaat met het proces en dat hier direct aandacht aan besteed moet worden. Het kan ook de sfeer binnen het team weergeven bij het gebruik van een Dagstartbord. De rode smiley is negatief.
  • Gele magnetische smiley: Wanneer de gele smiley wordt gebruikt, zijn de prestaties nog niet optimaal. Bij een gele smiley moet men alert zijn. Zo is het mogelijk dat de (proces)situatie is verslechterd of dat men nog bezig is met het aandachtspunt.
  • Groene magnetische smiley: De groene smiley betekend dat alles gaat zoals verwacht, geen bijzonderheden. Het kan ook een persoonlijk emotie weergeven hoe jij of jouw team zich voelt. Processen zijn geoptimaliseerd of problemen zijn opgelost. De groene smiley is positief.

De magnetische smiley’s kun je overal gebruiken. Denk hierbij aan op een whiteboard of op ijzeren ondergronden, zoals machines of producten in fabrieken.

Heb je interesse in magnetische smiley’s? Kijk dan snel op www.superlean.nl en bestel jouw smiley’s vandaag nog! Graag meer advies over het gebruik van deze smiley’s? Wij helpen jou en jouw team graag op weg naar het visualiseren van jullie processen. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 010-307 09 53.