Lean inspiratie in een productie omgeving

Lean inspiratie in een productie omgeving

De focus van verbeteren ligt bij mij in de zorg. Het is ontzettend leuk om op zoveel verschillende plekken in de zorg te komen. Om nieuwe inspiratie op te doen bezoek ik regelmatig bedrijven buiten de zorg waar gewerkt wordt met lean. SEW Eurodrive in Rotterdam is één van de bedrijven die ik heb bezocht.

Op leanreis bij Toyota

Op leanreis bij Toyota

In mijn presentaties, trainingen en blogs heb ik het met regelmaat over Toyota. Ik maak er ook geen geheim van dat ik onder de indruk ben hoe Toyota het voor elkaar heeft gekregen om een prachtige cultuur neer te zetten van “continue verbeteren”. Met veel plezier ging ik afgelopen week weer op pad met allerlei geïnteresseerden uit de zorg en het onderwijs naar de Toyota fabriek in Wales. Met het vliegtuig in één dag heen en terug naar één van de mooiste fabrieken van de wereld.

Hoedje van papier

Hoedje van papier

Woensdagavond was het weer tijd voor onze maandelijkse avondbijeenkomst. Op deze avonden eten de trainees samen met de collega’s van het kantoor, gevolgd door een workshop of een interessante spreker. Maar afgelopen woensdag verliep het anders. Na onze werkdag moesten we opnieuw aan de bak, want Rob de Graaf vroeg in razend tempo om onze Chinese hoedjes uit onze zojuist samengestelde fabriek.

Magnetische smileys, dé oplossing voor uw proces

Magnetische smileys, dé oplossing voor uw proces

Magnetische smileys, je ziet ze steeds vaker op verschillende processen en visualisaties opduiken en zo gek is dat nog niet!

Presentatie Lean projecten

Presentatie Lean projecten

Op 8 April 2013 zijn de projecten gepresenteerd van de cursisten, welke op 11 & 12 februari de opleiding Yellow Belt Reinier de Graaf Groep hebben gevolgd. Tijdens de terugkomdag worden de verschillende projecten gepresenteerd. Deze dag duurt een ochtend en naast het presenteren, staan de ervaringen van de laatste weken en het borgen van het project centraal. De cursisten hebben de laatste 8 weken hard gewerkt aan de projecten, de projecten zijn uitgewerkt in het A3-formulier.

FL*W

Schiedamseweg 6
3134 BJ Vlaardingen
T: 010-307 09 53
E: info@fl-w.nl